Checkmark Gratis proefdruk met kortingscode: BABY2021 Checkmark Voor 14.00 uur besteld, vandaag verstuurd Checkmark Gratis verzending Checkmark Hoge kwaliteit
Whatsapp

Heeft u een vraag?
Stel hem via Whatsapp!

Bereikbaar tussen
08.30 en 17.00 uur.

Sluiten

Inloggen

Sluiten

Registreren

Informatie

Informatie over geboortekaartjes

Papiersoorten voor geboortekaartjes

Uitklappen

Het door jou gemaakte geboortekaartje kun je op verschillende papiersoorten laten drukken. Bij geboortekaartjemaken.nl heb je de keuze uit de volgende papiersoorten:

 • Mat papier
  Dit papier heeft een strakke en eigentijdse uitstraling. Mat papier is het meest gekozen en geschikt voor iedere kaart. (400 grams m2) Geschikt voor ieder ontwerp.
 • Parelmoer papier
  Door de glinstering in dit papier ontstaat er een zachte en lieve uitstraling. Meerprijs eenmalig €25,-. (350 grams m2)
 • Reliëf papier (tip!)
  Een papiersoort met een gebobbelde structuur erin verwerkt. Hierdoor krijgt het een unieke uitstraling. Meerprijs eenmalig €25,-. (320 grams m2)

Voor al onze kaarten voldoet één postzegel per envelop

Proefdruk voor maar €2,-

Uitklappen

Je kunt je eigen ontwerp als proefkaartje laten drukken voor €2,-. Zo kun je de kwaliteit van het papier ervaren en krijg je een beter beeld van het door jou ontworpen geboortekaartje

Afmetingen geboortekaartjes

Uitklappen

De geboortekaartjes op geboortekaartjemaken.nl hebben de volgende formaten:

 • Vierkant dubbelgevouwen (12,5 x 12,5 cm)
 • Rechthoekig enkel (10,5 x 21 cm)
 • Panorama enkel (21 x 10,5 cm)

Lettertypes voor geboortekaartjes

Uitklappen

Je hebt in de ontwerptool de keuze uit verschillende lettertypes zodat je altijd een kaartje kunt maken dat bij jou past. Heb je vragen over lettertypes? Neem dan contact met ons op.

Tips voor foto's op een geboortekaartje

Uitklappen
 1. Zorg er voor dat de foto scherp is.
 2. Gebruik geen flitslicht.
 3. Let op de kleding van je kindje(s). (Je kunt het laten matchen met de kleuren van de kaart voor een mooi geheel.)
 4. Zorg dat het gezicht van je kindje(s) goed zichtbaar is. Een speen, muts of een hand kunnen zorgen voor een minder duidelijke foto.
 5. Let op de achtergrond. Zorg er voor dat er geen storende elementen in beeld zijn.
 6. Maak meerdere foto’s, zo kun je zelf kiezen welke het beste op de kaart past.

Enveloppen

Uitklappen

Wij geven jou de mogelijkheid om te kiezen of je enveloppen bij ons bestelt of deze zelf verzorgt. Je kunt ze bij ons vooraf bestellen in de webshop. Er is keuze uit witte en kraft enveloppen. Het is ook mogelijk om de enveloppen tegelijk met de geboortekaartjes te bestellen.

Geboortekaartje maken

Kan je zelf de kleuren van een kaartje aanpassen?

Uitklappen

Het is mogelijk de kleuren van de kaart zelf aan te passen in onze opmaaktool. In sommige gevallen maken wij gebruik van vaste elementen in het ontwerp, het is niet mogelijk deze aan te passen. Mocht de kleur niet bij jouw ontwerp passen dan kun je dit element verwijderen.

Heb ik keuze uit diverse lettertypes?

Uitklappen

De ontwerptool biedt een groot aantal lettertypes aan waar je uit kunt kiezen. Deze lettertypes zijn geselecteerd door onze ontwerpers. Wil je compleet iets anders? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zijn alle elementen uit een kaartje aan te passen?

Uitklappen

De meeste elementen zijn vrij aanpasbaar qua kleur en positionering. In sommige gevallen maken wij gebruik van vaste elementen in het ontwerp, het is niet mogelijk deze aan te passen. Mocht het element niet bij jouw ontwerp passen kun je deze in de meeste gevallen verwijderen.

Kan ik eigen afbeeldingen/elementen toevoegen?

Uitklappen

Bij geboortekaartjemaken.nl kun je je eigen afbeeldingen/elementen uploaden. Let er wel op dat je toestemming hebt voor het gebruik hiervan. Afbeeldingen/elementen kunnen rechten bevatten waardoor je deze niet zonder toestemming mag gebruiken!

Wordt het ontwerp van mijn babykaartje bewaard?

Uitklappen

Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je het gemaakte ontwerp opslaan. Je gemaakte ontwerp(en) blijven voor je bewaard. Als je jouw account verwijdert worden al jouw ontwerpen ook verwijderd.

Geboortekaartje bestellen

Wat zijn de kosten voor een proefdruk?

Uitklappen

De kosten voor een proefdruk bedraagt €2,-. Je kunt zoveel proefdrukken aanvragen als je wilt. Wij versturen onze proefdrukken in een kraft envelop met sluitzegel.

Wat zijn de verzendkosten?

Uitklappen

Het versturen van je bestelde geboortekaartjes binnen Nederland is gratis. Indien je de enveloppen eerder wilt bestellen betaal je eenmalig €10,- verzendkosten.

Wat zijn de kosten voor verzending naar het buitenland?

Uitklappen

Binnen Europa rekenen wij €15,- verzendkosten. Buiten Europa bedraagt het €20,-.

Wat kost mijn kaartje?

Uitklappen

De prijzen voor onze geboortekaartjes zijn allemaal hetzelfde. Een overzicht hiervan kun je vinden op de prijzenpagina.

De kaartjes zijn gedrukt en er zit een fout in. Wat nu?

Uitklappen

Dat is natuurlijk erg jammer! Je bent zelf verantwoordelijk voor de teksten in je ontwerp, maar we willen je graag een passende oplossing bieden. Neem contact met ons op via Whatsapp of e-mail.

Wat is de levertijd van de geboortekaartjes?

Uitklappen

Wij verzenden onze pakketten met PostNL. Deze worden binnen 1-2 werkdagen na het drukken bezorgd op het door jouw aangegeven adres. Je ontvangt een track and trace code zodat je jouw pakketje kunt volgen.

Volg ons op instagram!

@geboortekaartjemaken.nl